Badrumslänkar och inspiration

Det finns bloggar som postar flertalet ”badrumsinspirations”-bilder som de hittat runt om på nätet (eller köksinspirationsbilder för den delen). Jag skrev ett inlägg för ganska länge sedan där jag hade postat två bilder som vi upplevde som inspirerande, så jag får väl sälla mig till den skaran.

Den här gången tänkte jag dock bara tipsa om länkar. Den här har åtminstone jag funnit ganska informativ och jag tycker att hela badrumsmiljön är väldigt vacker (det finns en länk till en pdf på sidan där man kan läsa mer). Har ni missat Byggfabrikens stilhistoria och inspirationsbilder är det väl värt ett besök!

Byggnadsvård Gävleborg är inte bara duktiga på kök, de har en fin blogg också, och där kan man läsa om en av byggnadsantikvariernas badrumsrenoveringar. En annan av deras byggnadsantikvarier har en blogg, den nya bekantskapen Fru Åberg i Lågbo. Badrumsinstallationen i hennes hus kan man läsa om i en serie om fyra delar. Lite olika utföranden, men lika fullt inspirerande båda två! Sophie har skrivit en hel del inlägg om sitt badrum, framför allt tycker jag att inläggen om klinkersättning, återbruk av badrumsporslinet och blandare är informativa. Bloggen 20-talshuset återbrukar toalettstol och handfat (liknande det vi kommer att använda) och visar förvandlingen i tre inlägg. Norrfrids Eija är i tagen att installera badrum också. Gård & Torp har ett par badrumsartiklar utlagda på sin webb, men jag föredrar artiklarna i papperstidningarna nr 1/2006, 10/2011, 6/2010, 8/2008. Gamla lösnummer kan man köpa i Gård & Torps webbutik.

Jag har förresten fått frågor om klinkerplattorna vi har satt in nu och vad vi har på övervåningen. På övervåningen satte vi in ett schackrutigt golv i svartvitt, CC Höganäs Chrome. På nedervåningen valde vi ett genomfärgat, matt klinker från Dekora, Solid i färgerna tobacco/white. De har även en gråspräcklig variant. Liknande finns hos Byggfabrikens sortiment av Victorian tiles och CC Höganäs Grynna. Gysinge centrum för byggnadsvård har också börjat saluföra en cementplatta  färgerna svart, rött och vitt.

Badrumbelysning tycker jag är lite småklurigt. Vi har funderat en hel del på det. Det mesta som finns på marknaden känns väldigt modernt. På övervåningen satte vi en badrumslampa från Ikea som är populär i sådana här sammanhang, men i badrummet där nere vill vi inte ha fullt lika romantiserande stil. Långt kommer man dock med porslinssocklar från Ifö Electric, de är väldigt lätta att förnya om man bara hittar kupor med rätt fattning. Jag är inte jättesugen på en så kallad ”stallampa” med klar glaskupa och har varit inne på vanliga glober, men när jag såg de olika glaskuporna som Nacka Byggnadsvård saluför föll resten på plats. De har, liksom Byggfabriken, en del inredning för badrum också.

Tipsar också om VVS-Pro som har renoverat badrumsporslin, läs också artikeln om ägaren Lennart Berg!

This entry posted in Byggnadsvård, Renoveringstips. Entry Tags: , Bookmark the permalink. 

One Response to Badrumslänkar och inspiration

  1. Erika says:

    Oooiiii – vilken intressant blogg! Tack för din kommentar hos mig som gjorde att jag hittade din!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *