Ny gammelsvensk kollektion från Duro

Eftersom några av de vanligaste sökorden hit till min blogg är ”gamla tapeter” får jag ta mitt ansvar och tipsa om att Duro nu utkommer med en ny gammelsvensk kollektion efter årsskiftet. Kollektionen går dock att beses och köpa redan nu till rabatterat pris hos vår tapetleverantör no 1, Tapetorama.

Nu när jag ändå tipsar om ett företag, tänkte jag klargöra lite hur jag tycker och tänker angående textreklam, annonsering och kommentarer som görs av företag – frågan har aktualiserats en del på sistone. Min blogg är ju som synes reklamfri och jag är journalist; jag följer Journalistförbundets riktlinjer mot textreklam. Det innebär att det inte finns någon ”dold” reklam här, jag får inte betalt för att tipsa om någonting eller att recensera en produkt utan är en glad konsument (och privatperson som inte ens recenserar hitskickade ex utan faktiskt betalat för alla produkter som jag använder) som tipsar andra byggnadsvårdsintresserade om produkter jag har fått nys om eller är nöjd med. Jag har sagt ja till en förfrågan att Speedheater får använda ett citat från bloggen för att marknadsföra sin produkt på sin hemsida, men jag har inte mottagit någonting i gengäld.

Hursom, dyker det ibland upp kommentarer på min blogg från företag. Ibland rör det sig om välvilliga tips och ibland om illa dold reklam. Oavsett vilket, så är det kommentarer jag väljer att inte visa om jag inte bedömer att det har relevans till det jag har skrivit annat än att tipsa om produkten – men då kan jag å andra sidan ta bort företagslänken och mejladressen i kommentaren. Jag betalar ju för mitt bloggutrymme och vill inte ställa upp med gratisannonsering (men vill ni betala för att annonsera, kan vi givetvis diskutera saken). Tips tar jag givetvis tacksamt emot och jag läser alla kommentarer och tittar på det jag blir tipsad om – men jag väljer helt enkelt att inte visa det för bloggläsarna.

Så på det sättet ser det ut här. Och angående den gammelsvenska kollektionen har vi själva tapetserat med den, tapeten Gysinge som också finns hos Gysinge centrum för byggnadsvård under namnet ”Tapet sekelskifte”. Tyvärr verkar det som om den och den fina 20-talstapeten Färnebo utgår, så har ni funderat på dem är det kanske läge att göra en investering nu.

This entry posted in Bloggen, Inredning. Entry Tags: , Bookmark the permalink. 

One Response to Ny gammelsvensk kollektion från Duro

  1. MrsUniversum says:

    Utmärkt att du tar upp detta med smygreklam i kommentarer.
    För övrigt är tapeter ”på tapeten” här i huset snart. Ska bli intressant att välja runt, har ingen riktig aning om vad det blir 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *