Krukor i kvadrat

Jag har ett par passioner när det gäller gamla saker och alltid spanar in när jag är på loppis. Det ena är lampor, som jag i princip samlar på, och det andra är krukor och ytterfoder. Här hemma blandas det hejvilt – vi har både praktiska (men fula) självvattnande krukor och andra krukor av modernt snitt, men jag gillar verkligen de gamla.

Den här har varit min mormors och den kommer från någon av de gamla porslinsbruken. Gustavsberg, Rörstrand? Något av det. Jag har sett en likadan i en artikel i Hem & Antikt om en kruksamlare. Tyvärr finns inte märkning på varken kruka eller fat, men så var det tydligen.


Det här trevliga ytterfodret hittade jag för inte så länge sedan på vår lokala loppis. Jag har ingen aning om hur gammalt det är, sannolikt är det nytt – det är så oslitet – men jag tycker att det i formen påminner en hel del om äldre ytterfoder från Rörstrand och Gustavsberg man ibland kan se med majolikaglasyr. Jag behöver bara något att sätta i det – jag funderar på ett litet arrangemang med eterneller.

Vad jag inte har i min ägo, men önskar att jag hade, det är Prins Eugens Waldemarsudde som formgavs 1915 och onekligen är vad man skulle kunna kalla en designklassiker.

This entry posted in Inredning. Bookmark the permalink. 

4 Responses to Krukor i kvadrat

 1. Emma Viklund says:

  Vad roligt att du delade med dig av din blogg.. Vad ni renoverar!! Roligt att se! Hoppas ni får en underbar helg 🙂 /Viggo 090730 på familjeliv.se

 2. Nämen! Jag har en likadan.. också köpt på loppis http://wheretheforestends.blogspot.com/2011/03/night-has-always-pushed-up-day.html

  Men vad är OMD ? NKOTB lyckades jag googla fram ganska snabbt att det var en förkortning av new kids on the block, hehe. Vad annars..

 3. Maria says:

  Haha, vad lustigt! Jag tycker att det är ett jättefint ytterfoder, blomman ni hade i passade ju där, så kanske jag gör någonting liknande. 🙂

  OMD är Orchestral Manoeuvres in the Dark, ett postpunk-/synthband som hållit på sedan slutet av sjuttiotalet. Jag återupptäckte dem som stor skivnörd i början av 00-talet och de tillhör idag en av mina favoriter. Nu lyssnar jag dock på OMD med Paul Humphreys, alltså före -90. 🙂

 4. Sophie says:

  Jag har också ett sånt där ytterfoder men jag undrar om det är så nytt. Vårt hittade jag i ladan på Ekenäs och där låg det under massor av andra saker vilket tyder på att det legat där under ganska många år… Fina är de iallafall, jag gillar dem väldigt mycket också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *