Gamla bruksföremål

Min mormors gamla trotjänare, den gräddgula köksassistenten som är MADE IN SWEDEN och både kan knåda degar och mala kött och potatis till pitepalten vi gör ibland. Jag kommer att gråta blod dagen den beslutar sig för att den har knådat sin sista deg, malt sin sista potatis, och ger upp.

This entry posted in Inredning. Bookmark the permalink. 

3 Responses to Gamla bruksföremål

  1. Gammelmor utanför Paris says:

    Gamla köksmaskiner kan vara länge. .Jag använder fortfarande min mammas dammsugare (Nilfisk) som är 50 âr gammal minst och den bästa dammsugare jag nâgonsin haft.

  2. Erik says:

    Den där modellen är en evighetsmaskin! Min farmor hade ett idag tyvärr slängt exemplar, som hade överlevt utbyte av det elektriska med flera ingrepp (så när den väl börjar krångla kan det vara idé att låta någon byta ut slitna delar). Den gjorde äppelmos, färs, och stoppade korv. Dessutom var alla delar och tillbehör i rostfritt – att jämföra med dagens maskiner från landet i väst, där en del delar och tillbehör är i plast som antagligen knappt tål soljus…

  3. Veronica says:

    oroa dig inte.. min mamma köpte en beg samma modell som din kan jag tro, på 70 talet bytte ut de slitna träverktygen och har slitit på den mycket hårt sedan dess då hon alltid bakat otroligt mycket. och den går ännu bra. och jag hittade en på en loppis för 50 kr, fint till syrran min. jag har en ny dock men det är ju fin att man kan köpa begagnade tillbehör på loppis till den eller nya tillbehör till den gamla…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *