Fynd

Vi befinner oss i Piteå på minisemester och för att fira vår bröllopsdag. Igår sprang jag in på Kupan, som brukar ha en hel del fina saker om man har tur, och råkade göra mitt livs största loppisfynd: en piedestal.

Det är en fantastisk piedestal med lejontassar och utsirade löv och intarsia. Jugend? Ja, jag vet inte, så ser det ut för mig i alla fall, det var ju mycket blommor och blad och nätta proportioner. Tillverkad i Piteå är den, anno 1904, renoverad ungefär tjugo år senare. Det står undertill. Jag är så nöjd, så nöjd, och den kommer att bli så fin tillsammans med våra vardagsrumsmöbler (vi har ju en skänk och ett soffbord som också är täckta med ett lager shellack, bordet har lejontassar och skänken intarsia. De är dock av lite senare slag).

Lite skadad är den. Men det är väl bara att förvänta sig av en shellackerad möbel som används till blommor som vattnas. Den är faktiskt inte i så mycket sämre skick än soffbordet. Mest nöjd är jag över att ha räddat undan en mycket vacker möbel från vitpenseln.

This entry posted in Inredning. Bookmark the permalink. 

3 Responses to Fynd

 1. Stella says:

  Hej och Grattis till ditt fynd, en räddning helt klart.

  Jag har försökt leta info om era fönster, visst beställde ni kopior – varifrån?

  • Maria says:

   Jo, vi beställde fönstren från Bröderna Larssons snickeri i Åmsele, http://www.mamut.net/brlarssons/default.htm. Vi är rätt nöjda, de var prisvärda men finishen lämnade lite övrigt att önska (vi beställde ju dem omålade). Hade vi haft tiden och orken hade vi glasat i dem själva, nu fick vi t ex silikonkitt som färg fäster dåligt på… det blev en del merarbete. Hade vi beställt dem färdigmålade hade vi antagligen blivit nöjdare, men då hade det ju heller inte blivit linoljefärg.

 2. Stella says:

  Tack för info, ska kolla runt här också och med de som gör till Gysinge. Nedre gräns går vid hälsingland :).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *