Ditten om datten

Byggnadsvårdsbutik i Piteå Vi var som sagt i Piteå i helgen och passade på att göra en visit på Pite byggnadsvård som ligger i Långnäs någon mil utanför Piteå i riktning mot Arvidsjaur. Jag har varit runt om i ”näs-byarna” i Infjärden mycket som tonåring, men det där är en bit jag helt har missat (eller har förträngt). Ett jättetrevligt ställe med många fina gamla gårdar – tyvärr hade jag ingen kamera och det fanns inte riktigt tid för att åka omkring och fota heller.

Pite byggnadsvård är en butik väl värd att pusha för här i bloggen, tycker jag, det är trevligt att det finns en byggnadsvårdsbutik även i Norrbotten. Erica har en blogg också med mycket vackra fotografier från bland annat gamla miljöer i pitetrakten. I sortimentet har hon bland annat Allbäcks färger, som vi ju har använt mycket. Det gillas! Men det vi tog med oss hem var en emaljerad liten ljusstake med blå dekorkant a la Kockums emaljvaror.

Och så här ser den vackra piedestalen ut. Tills vidare är den inburen i vardagsrummet (med min brudkista från tidigt 90-tal i bakgrunden), men vi kommer nog att bära upp den till trapphallen så småningom – vardagsrummet är litet och där den skulle kunna tänkas stå står det istället ett par moderna högtalare i körsbär. Det fick jag ta när jag gifte mig med en hemmabionörd (och om sanningen ska fram så älskar jag ju det fantastiska ljudet också, i alla fall när man ser på film. Musik får gott vara lo fi, det ger bara lite karaktär).

Ute i trädgården har diverse lökar faktiskt kommit upp, det är en hel del scillor som har överlevt den sena planteringen och någon påsk- eller pingstlilja vad jag kan se. Det mesta har annars börjat komma upp nu förutom liljorna och dagliljorna. Vårkragar, stora ruggar av akleja som vi flyttade på förra året, vallmon… Det enda som inte riktigt verkar vara sig själv är blåtrybuskarna som är 50-60 år gamla vilket gör mig väldigt, väldigt ledsen. De har fått extremt lite knoppar och ser allmänt risiga ut. Jag har ingen aning om hur vi ska göra, om vi ska skära ner dem i princip helt för att få bort alla grenar som har rundbarkats av sork och möss eller bara låta dem vara. Någon som har en aning?

This entry posted in Bloggar jag läser, Inredning. Entry Tags: , , Bookmark the permalink. 

3 Responses to Ditten om datten

  1. Liz says:

    Men vilken fin piedestal!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *