Listigt i snedtak

Maken och svärfar har börjat lista det stora sovrummet där uppe. Vi byter ut den femtiotalsosande trapplisten mot en mer tidsenlig hålkälslist. Den passar fint in mot de övriga listerna, precis som den går fint ihop med det strukturmålade taket.

Att gera lister i ett brutet tak är sannerligen inte lätt, åtminstone av deras kommentarer att döma. På bilden hyvlas hålkälen till på baksidan för att vinkeln ska passa in. Det går att hyvla enbart den nedersta vinkeln, men då hamnar listen för långt ner på väggen (vi måste ju täcka över där den föregående listen har suttit). Den sluttande listen kapas till i nederkant och snickras till för att sluta tätt mot hålkälens profil.

This entry posted in Idéer, Renoveringen. Entry Tags: , Bookmark the permalink. 

2 Responses to Listigt i snedtak

  1. Sophie says:

    Ja när det kommer till listningen förstår man verkligen varför snickare idag vill att allt ska byggas efter räta vinklar… det underlättar så mycket då! 🙂 Här finns heller inga enkla hörn att fixa så vi får väl se hur det blir när vi ska sätta listerna i köket senare… hur många fula ord som hinns med innan vi är klara. Men fint blir det och värt besväret i efterhand. 🙂

  2. maria says:

    Jag läste på din blogg om hur din man gör när han sågar till dörrfoder – det hade vår snickare behövt en lektion i! På ALLA våra foder är det stora glipor. Han tyckte att vi skulle använda målarfog och har dessutom kladdad dit det på några ställen. Usch vad ledsamt det ser ut! Så det kommer vi att göra om… någon gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *