En okonventionell lösning?

Här hemma har vi lagt in en överväxel. All VVS är färdig och i princip all el. Det blir knappt någon tid till att blogga! Jag tänkte dock visa en av lösningarna vi har här hemma, och som syns här till vänster. Om vårt hus har en själ, är det som syns på bilden sannerligen hjärtat och blodomloppet i vårt hus!

IT-nörd möter googleknarkande journalist och ljuv musik uppstår – det är kanske inte så konstigt att vi bad min makes föräldrar att se till att det drogs fiber (eller, rättare sagt, det drogs slang som fibern skulle blåsas in i) till huset redan året innan vi påbörjade renoveringen. Vi var uppkopplade innan vi hade många av de andra moderna bekvämligheter man kan vilja ha i ett hus! Till nackdelen hör dock allt detta nätverkskablage – det motsvarar två kablar i varje rör, uttag i bland annat vårt gästrum, köket, vardagsrummet, barnrummet och kontoret; vi planerar nämligen att skaffa IP-telefoni inom en relativt snar framtid. Kablarna stack tidigare ut ur en kopp, precis som en eldosa, i väggen. Inte speciellt snyggt. Några passande lock finns det inte heller.

Det var jag som kläckte idén att täcka dosan med ett svarvat vägg- och takfäste från Gysinge centrum för byggnadsvård. Maken förstorade hålet för att alla kablar skulle rymmas. Inte riktigt sättet det var tänkt att användas, men bra mycket snyggare än tidigare blev det i alla fall.

This entry posted in Idéer, Inredning. Entry Tags: , Bookmark the permalink. 

5 Responses to En okonventionell lösning?

 1. MrsUniversum says:

  Timmerhus och it-teknologi. Gammalt möter nytt – och det fungerar! Härligt med kreativa lösningar som visar på nutid!

 2. Sophie says:

  Snygg lösning av något som inte fanns. Det där med sladdar och kablar är väl ett ganska vanligt problem i ett äldre hus… man behöver dem men vil helst inte se dem. 🙂

 3. TorpSara says:

  Ja, det är en svår lösning. Vi har allt trådlöst. Alla routers och basenheter i ett vackert skåp. Är det ingen lösning för er?

  • maria says:

   Därför att det fungerar sämre, är långsammare och mindre tillförlitligt – och störningskänsligt, hälsar programmeraren i familjen. Vi kommer dock att sätta upp en trådlös accesspunkt också, vi har ju inte uttag i varje rum. 🙂

   Det är inte så farligt egentligen, det är bara där kablaget syns – det går alltså från uttagen i rummen, dolt i rör under golvet och i de nya väggarna, och så ut ur koppen för att kopplas in i switchen – men jag tyckte att det var så förargeligt med ett hål i väggen och fransig tapet som sonen gärna ville riva i…

 4. TorpSara says:

  Hälsa programmeraren att det inte är det längre. 🙂 Det går fort framåt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *