Pågår just nu i kammaren

Efter tapetsering kom golvslipning. Golvet är ett smalspårigt golv av nyare modell. Vi har likadana i gavelrummet och kammaren där uppe. Golvlacken och fernissan var påstruket i många, många lager. Det översta har släppt och bildat stora bubblor av någon anledning. Vi har funderat lite på om det är något annat än golvlack de har strukit dit. Båtlack? Vi anlitade en mattläggare som kom hit med stora maskinen. Han gav upp efter mindre än en halvtimme och några förstörda slippapper. Han hade aldrig varit med om dess like.

När han så kom i fredags – med nya och grövre slippapper som enligt leverantören ”fungerar på allt!” skridde han så till verket. Efter ännu ett förstört slippapper kom han in i köket och frågade: ”Har du margarin?”. Vi pratade nämligen om det i fredags. Det brukar ibland föreslås när man ska slipa fernissade golv.

En halv flaska olja gick åt för honom, men det fungerade faktiskt. Jag antar att det har att göra med att friktionen, och därmed värmen, minskar. Nu ska golven målas i en ljust grågrön linoljefärg, bruten av grönjord och eventuellt lite förstärkt med kromoxidgrönt.

Annars har svärfar och maken satt upp den gamla trägarderoben igen. I dagsläget hänger vi ytterkläderna på ett par knoppbrädor på vardera sidan om ytterdörren. Det går väl an, men det blir naturligtvis besvärligare med äldre barn och alla möjliga ytterkläder man vill ha någorlunda tillgängligt. Garderoben i kammaren blir ett trevligt ställe att få hänga täckbyxor, funktionskläder, skoteroverall och gummistövlarna.

This entry posted in Renoveringen. Entry Tags: , , Bookmark the permalink. 

One Response to Pågår just nu i kammaren

  1. Älfgärdet says:

    De är ett litet helsike med fernissan. Vi valde att hyvla bort den & det funkade också bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *