Vad som ska göras i sommar

Bloggandet har lagts på is ett slag. Jag har en uppmärksamhetskrävande bebis här hemma. Allt tar dubbelt så lång tid när man har en bebis, förresten. Att jobba med målning och renovering har också lagts på is ett slag, i varje fall för min del. Sommarens projekt för egen del är en liten pallkrageodling och att tvätta fönstren utvändigt – det hanns inte med innan vi flyttade in i november, nämligen. Och lite nedstämmande är det att halva sommaren har gått utan att vi egentligen inte uträttat så mycket – en kontrast mot tidigare somrars flitighet.

Dessutom, måste jag erkänna, att jag känner att Bygga Bo har hamnat lite mellan två stolar, i brist på bättre uttryck. Jag ska inte sticka under stol med att det finns en viss diskrepans mellan passionerade byggnadsvårdsinlägg och somliga av de lösningar vi har i huset. Eller för den delen mellan det personliga och privata, mellan drömmar och planer och det som faktiskt är vår dagliga bostad med allt vad det innebär av bebisleksaker och lekmattor som ständigt står framme, kontorsprovisorium i vardagsrummet, brödsmulor och puréfläckar på köksgolvet och ingen tid att ”piffa”.

Här i Saxnäs drar det ihop sig till släktträff för familjen Karlsson och visning av huset för en stor mängd av makens fastrar och farbröder och en större mängd kusiner. Jag och maken satte oss vid köksbordet och frågade oss: ”Vad skulle vi vilja ha gjort innan alla dessa människor kommer och tittar?”. Det blev en alldeles för lång lista, och rymmer snarare sommarens projekt än de kommande två veckornas projekt. Eftersom Small Town Style råkade kalla till en liknande utmaning hoppar jag helt enkelt på den.

Utvändiga projekt:

– Göra färdigt brokvisten och balkongen

 • Spika tak (färdigt)
 • Måla panel och ”snickarglädje”
 • Spika liggande panel som ”kjol” under balkong och brokvist
 • Spika liggande panel under taket
 • Lägga trall på balkonggolvet

– Byta panel på gamla delen
– Täta grunden på gamla delen
– Isolera och spritputsa grunden på utbyggnaden

Invändiga projekt:
– Skafferidörrar (ligger i och för sig utom vår kontroll – men vår kökssnickare kommer hit till veckan med färdiga dörrar, hoppas vi)
– Måla hörnskåpet och skafferiet i köket
– Sätta glas i vitrindörrarna
– Pappspänna övre hallens tak
– Måla färdigt i hallen och trappen
– Sätta upp ledstången i trappen
– Fixa golvsocklar färdigt i hallen, vardagsrummet och vårt sovrum
– Fixa golvsocklar förbi köksskåpen

Uppdaterar med bilder – måste bara ta dem först!

This entry posted in Renoveringen. Bookmark the permalink. 

10 Responses to Vad som ska göras i sommar

 1. astridss says:

  Hej Maria,
  känner verkligen igen mig. Har knappt rört min egen blogg på två månader. Inga bebisar här, men andra sorters bebisar kanske… jobb, jobb å jobb.

  Vi måste alla få chans att fokusera på lite olika saker 🙂

  /Astrid

 2. Anna says:

  Oj, listorna är verkligen bra att ha, för att få god överblick, men det kan kännas lite mastigt när man får framför sig på papper vad som ska göras. Men sysslar man med byggnadsvård är det ju tillåtet att ta det piano :p
  /Anna

 3. MrsUniversum says:

  Maria, huvudsaken att ni har tak över huvudet, värme och inget trä som ruttnar. Tids nog blir det så klart det kan bli. Pressen på att allt ska vara klart kommer ibland från egna föreställningen ”vad ska folk tänka”.

 4. maria says:

  Helt sant – det ÄR tillåtet att ta det piano och det ÄR huvudsaken att vi har ett ställe att bo på. Men det vore lite trevligt att ha det lite mer färdigt – för ibland känns det som om vi bor på en byggarbetsplats, fortfarande. Vi har två kallställda rum, eller ja, hela gamla delen på övervåningen är kallställd och det känns faktiskt väldigt bra.

 5. Tiden är en besvärlig faktor, man tror att man lägger upp planer med god marginal men så ändå sitter man med de stora listorna av ”borde varit färdigt”, ”skulle gjort det ändå”, ”medan vi ändå river här” ovs

  För att inte tala om ”måste göra” och ”planerat att göra”
  Men det är bara att inse att man får vara glad över det som blir gjort, inte bry sej om förseningar som inte är allvarliga.
  Det är viktigare att man blir nöjd över resultatet och att man på något sätt trivs även om röran är stor.
  Dessutom bar är underbara, tar mycket tid och ska få göra det.
  Kul att läsa mågra rader av dej igen.
  MvH
  Hans

 6. Skulle stått
  Dessutom barn är underbara, tar mycket tid och ska få göra det.

 7. Anders, Roslagen says:

  Ett riktigt bra tips är att måla innan småbattingen får för hög mobilitet.

 8. Överkalixtösen says:

  Måste bara få tipsa om lite inspiration.
  En helt fantastisk norrbottensgård är just nu till salu och jisses vad den skapar habegär! Kolla in länken nedan!
  Lycka till med sommarens alla projekt och se till att njuta mellan varven också!

  http://www.husmanhagberg.se/Objekt/?objectid=OBJ15719_1057084429

 9. Peter Stone says:

  Hej! Här kommer en lite udda fråga.. Apropå ingenting.. Jag tycker eran blogg är jätte intressant och har även kollat på en del andra som du har tipsat om.. Många använder wordpress.. Vi vill oxå starta en ”bygga-vårt-eget-hem” blogg, men har INGEN erfarenhet av bloggar, så vi vill ha en som är enkel att lägga upp på, men samtidigt vackert.. Vi gillar eran layout 🙂

  Mvh, Peter o Linnea Stone
  Baggetorp, Mullhyttan

 10. Maria says:

  WordPress är ett jättebra verktyg att blogga med. Jag tycker att det är ganska lätt att få kläm på, även om man inte haft erfarenhet av att blogga tidigare. Det finns ett hjälpforum man kan kolla på om man kör fast. WordPress har flera gratis designer man kan använda sig av, oavsett om man väljer att lägga upp det på en egen sajt eller bloggar från wordpress.com. Är man intresserad av en egen design och kan CSS-programmering kan man, som jag, köpa möjligheten att göra om sidan själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *