Några efterbilder…

Det är inte lätt att få någonting gjort när man har en liten bebis i famnen mest hela tiden (jag klagar inte, det är jättemysigt). Till och med julpyntet har fått stå åt sidan… Men jag bjuder på några bilder ur ett av våra favoritrum – toaletten uppe, som blev så mycket bättre än vad vi kunde föreställa oss. Här sket vi i vad historisk och byggnadsvårdsmässig hänsyn heter – toaletten ligger i utbyggnaden – men vi ville ha lite klassisk och romantisk stil, på modernt sätt. Förvisso romantiserat, men vi gillar det skarpt. Jag har förresten inte riktigt förstått det där med att det skulle vara mer ”byggnadsvård” eller ”korrekt” att ha ett badrum med mer ”modernt” formspråk. Det syns att vårt badrum är samtida, och vi försöker inte låtsas som någonting annat. Det är bara ett modernt formspråk med historisk blinkning. Det enda byggnadsvårsmässiga här är väl den återanvända dörren, som satt i trappskrubben tidigare. Den gröngrå färgen känns jättefin till inredningen och kulörerna i övrigt!

Pärlsponten på väggen är målad med vit linoljefärg från Allbäck. Väggarna är målade i våtrumsfärg, en lite mullvadsgrå kulör – tyvärr har jag inte NCS-numret tillgängligt för tillfället. Golvklinkret kommer från CC Höganäs, serien heter Chrome. Både kaklet och klinkret är satta med liten fog. Klinkret sitter på diagonalen – en detalj som gör mycket – och med svart fris runtom. Vitt standardkakel 10 x 10 från Konradssons kakel. Taksil och duschblandare från Mora armatur. Till duschhörnan ska vi naturligtvis ha en dörr också, vi har dock inte hunnit med att beställa den ännu.

Inredningen kommer från IKEA och för att vara IKEA känns den ovanligt gedigen. Serien Freden är gjord i massivt trä som laserats och lackats. Lamporna kommer också från IKEA, Lillholmen. I hyllorna syns korgar som vi köpt från Åhléns för förvaring.

Blandaren kommer från Mora armatur. Jag gillar den, den känns modern men ändå klassisk. Vi kommer att använda den blandaren även i toaletten nere som kommer att och anknyta mer till ett funkisbadrum med återanvänt handfat. I toaletten har vi också valt porslinsbrytare från Manufactum / Byggfabriken (liksom på vissa ställen i köket), vi är jättenöjda med dem och känner att det är en detalj som lyfter badrummet ytterligare.

This entry posted in Renoveringen. Entry Tags: , Bookmark the permalink. 

10 Responses to Några efterbilder…

 1. Vimsingen says:

  Vad fint det blev. Gillar verkligen golvet.
  kram
  Vilma

 2. ikakansjälv says:

  Så himla fint badrum, ni har lyckats jätte bra med detaljerna. Vi kommer lägga ett liknande golv fast grå/vitt. Hoppas vi får till väggarna lika bra som er.

 3. Hoppas att ni mår bra och att ni landat lite i familjelivet! Badrummet blev verkligen jättefint,golvet är riktigt snyggt! Blir nästan sugen på att börja skissa på ett badrum på vår övervåning…men det är inget jag tänker nämna för min sambo 🙂 Fast vi kanske måste försöka få klart med alla lister och sånt jox i de andra rummen först…

 4. Överkalixtösen says:

  God Jul på dig och din familj!
  Vill passa på och gratulera er, inte bara till det lilla livet, utan också till ett helt fantastiskt badrum!
  TRevlig helg pådig!

 5. Katarina says:

  Wow, så snyggt badrum, verkligen fantastiskt fint!

 6. charlotta says:

  håller med alla andra.

  Badrummet är jättefint!

  /charlotta som också renoverar gammalt hus!
  Candykills.blogg.se

 7. Maria Näslund says:

  Jättesnyggt! Var har ni hittat den svarta toalettsitsen? De jag har sett är för runda i formen.

  Grattis till ett fint hus!

  Maria med skånelänga

  • maria says:

   Vi köpte faktiskt en toalettstol som kunde fås med svart sits – så det är originalsitsen man ser. Toaletten kommer från Svedbergs och heter WC9070.

 8. Hej!
  Ser väldigt bra ut med det svart/vita klinkergolvet. Vi är i tagen med att renovera vårt badrum och jag undrar om ni valde 15/15 eller 20/20 plattor till golvet?, och frisen passar väldigt bra till den valda storleken på klinkergolvet, vad är det för dimension på frisen?

  Micke o Helga, Gnesta

  • maria says:

   Hej och tack!
   Plattorna kommer från Höganäs, serien heter Chrome och är 19,6 x 19,6 i storlek. Frisen är gjord av samma platta, men har blivit skuren i hälften!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *