Utmärkelser…

När jag var yngre var jag en stor brevskrivare. Jag hade ett stort antal brevvänner – jag vill minnas att det var över femtio till och med – och varje brev utformades med stor omsorg. Ibland funderar jag lite på vad som hände med dem alla. Man hade favoritbrevvänner och sådana som inte var fullt lika stora favoriter. Och så var det det där med extragrejerna. Vi skickade till exempel ”slams”, frågeformulär och ibland till och med riktiga häften, till varandra.

Det där med bloggande, som i princip skulle kunna anses vara en ensamgrej, är rätt socialt. Jag måste erkänna att jag inte är en särskilt social bloggare, men jag gör så gott jag kan på att bättra mig på den punkten. Istället för slams är det dock awards som har skickats mot mitt håll och fastnat på vägen.

utmarkelse Regler: Den nominerade får lägga upp bilden på sin blogg, länka till personen du fick utmärkelsen från, nominera minst sju andra och länka till dem i inlägget samt låt dem veta det i en kommentar.

I november (!) fick jag en award av Sara som har Small Town Style, och Malin på Gamla Mejeriet skickade ”bonaden” här ovan för inte så länge sedan. Stort tack till er båda! Så, härmed lämnas facklan över och jag passar på att nämna ett par nya bekantskaper.

Ann-Louise har restaureringsbloggen Asperum, om restaureringen av en gammal byggnad, norra flygeln på Karlslunds trädgård. Hon gör ett jättejobb med flera finurliga och inspirerande lösningar!

Familjelivsankan ”Hilde” heter egentligen Sophia, är byggnadsantikvarie och renoverar en gammal skolbyggnad. Om det och annat skriver hon på hildes.se. Varken hon eller restaureringsbloggen här ovan har riktigt kommit igång med sitt bloggande, men det lilla jag har läst är väldigt lovande!

Nicket Sophie på byggahus.se/forum/byggnadsvard har bloggen Ekenäs gård, där hon skriver om restaureringen och renoveringen av sitt hus som är kraftigt förvanskat.

Mitt Universum skriver om kulturhistoria och byggnadsvård och att måla köksväggar svarta. Initierat, folkbildande och riktigt intressant.

Hembyn har byggt ut sitt gamla torp och håller nu på att inreda i lite äldre stil. De har kommit lite längre än vad vi har gjort!

Mitt gamla hus och Gnistrande snö har jag följt ett tag. Väl värda att läsa, och riktigt duktiga fotografer är de båda två.

This entry posted in Bloggar jag läser. Bookmark the permalink. 

0 Responses to Utmärkelser…

 1. Katarina says:

  Tack så mycket för utmärkelsen och orden om mina foton! Det värmer gott 🙂

 2. Henny says:

  Hej Maria!

  Tack så mycket för utmärkelsen och länkning! Vad roligt att du följer vår blogg!! Vi har ju nyligen startat den så vi är fortfarande lite gröna…

  Din blogg är jättefin, det är roligt att läsa i den!

  /Henny

 3. Maria says:

  Hej!
  Jag provade att skicka ett meddelande för en stund sedan men det verkar ha blivit något fel – så jag provar igen.

  Vilken hemst historia om er stuga som ”flöt iväg”. Jag förstår verkligen att porslinet därför betyder extra mycket för er. Tänk att saker kan väcka sådana tydliga minnen – både på gott och ont.
  Jag ska nu kika in på de bloggar du ger utmärkelser. Ska bli spännande. Tack för tipsen.
  Kul att du besöker min blogg!
  Hälsn Maria

 4. mittgamlahus says:

  Tack Maria för utmärkelsen. Det värmde!
  /astrid

 5. MrsUniversum says:

  Maria!
  Tack ska du ha för utmärkelsen jag fick. Snällt – den gladde mej ska du veta. Att leva MED och i gamla hus är en livsstil som fler borde upptäcka.

  Tacket kommer sent men dock…

 6. Pingback: Ojdå! I’m honored. « Mitt gamla hus

 7. Pingback: Bloggar jag gillar! « Mitt Universum

 8. Vilken fin blogg. Inspirerande 🙂 Vi har just lagt upp en blogg idag, och ska arbeta på att göra den intressant. Det blir väl mer att skriva, när vi äntligen har flyttat in i vårt byggprojekt.

  Hälsningar
  Helga och Micke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *