Det händer saker!

elror

Elektrikern har varit här för att dra rör till elen. Vi kommer att dra ganska mycket dolt – så mycket som möjligt – i golvet och bakom taklisten, det kommer hur som helst att bli väldigt mycket synligt. Lite bråttom blev det. Jag var på jobbet när Olov ringde mig. ”Var skulle du nu ha dina uttag? Han kommer och hämtar mig om fem minuter!”. Det är tur man är förberedd; det är en av de där sakerna som cirkulerar runt i skallen med jämna mellanrum. Särskilt många blir det inte; det är trots allt framför allt utanpåliggande montage. Ett uttag i fönstrets nederkant, precis som tidigare, och ett uttag rakt nedanför det. Några infällda varianter blir det också i den nybyggda väggen. Maken måste ju få plats med sin hemmabioanläggning, gunås. Och många rör till bredbandet blir det.

Vi har förresten bestämt oss, till sist, för att dra elementrören dolt under golvet på nedervåningen. Vi tar inte upp de gamla golven på övervåningen, så där får det bli synligt bäst det vill, men det kändes helt enkelt inte särskilt kul med rör dragna ovanför golvsocklar på en och en halv decimeter.

Jag är färdig med fönstren!
Nåväl, nästan i alla fall.
Inte ens med lite god vilja kan man påstå att jag är färdig med fönstren. Tyvärr, ty de har blivit min lott i livet känns det som. Än är det kvar en del innanfönster som måste renoveras, och fönsterkarmar som ska skrapas och målas, och ett gäng nya fönster som måste målas. Men snart. Nu är i varje fall varenda fönsterbåge som vetter mot utsidan färdigfixade och målade. Ett och annat behöver lite mer färg, men i övrigt ser de jättebra ut. Jag har ju lärt mig en del på vägen och det finns saker jag skulle göra annorlunda om jag började med fönstren nu: som att slipa lite noggrannare när jag tog bort den gamla färgen. Här sätter i alla fall Olov och Leif in fönstret som hade blivit hårdast ansatt av väder och vind.

olovochleif kattvinden

Nu när det har blivit lite ljusare i vårt sovrum passar jag på att visa vår underbara lilla kattvind. I och för sig är det ett både isolerat och inrett utrymme, så ”vindsgarderob” är kanske ett bättre uttryck. Det har funnits sådana på ömse sidor om vårt sovrum, men den ena är riven nu. Ragnhild, som växte upp i huset, har berättat att hon ibland låg och sov här när det var sommar, när hon var liten. Jag kan förstå henne! Det är ett urmysigt litet utrymme, med vackra tapeter, en väldigt fin gammal linoleummatta och den gamla dörren med kammarlås. Och ljust, trots att den enda ljuskällan är ett enda litet fönster. Det här vill jag låta vara precis som det är. Inte ändra på någonting alls, utan bara låta det vara. Vi måste förstås kunna utnyttja det på något sätt, så det får väl antagligen fortsätta fungera som förråd eller garderobsutrymme. Världens charmigaste walk in-closet!

Bilder på vårt sovrum finns nu också att se under fliken ”Förebilder” i bloggens överkant.

This entry posted in Renoveringen. Bookmark the permalink. 

0 Responses to Det händer saker!

 1. Ylva says:

  Hittade hit av en slump, jättetrevlig sida ni har! Blev jätteglad när jag såg att någon tänkter ”ta reda på/fånga upp” Buresjön´s huset. Det är så vackert tittar alltid dit när jag åker förbi.
  Lycka till och fortsätt erat fina arbete!
  /Ylva

 2. maria says:

  Hej Ylva! Ja, det är verkligen vackert det huset. Det är ju inte det vi renoverar, utan vi håller till en bit utanför Sorsele. Men det är inspirerande!

 3. Ylva says:

  Jo,jag förstod det, menade att Buresjöns husets drag kommer att finnas kvar…det verkar inte vara så mycket aktivitet där..

 4. Hej! Vilken fin och klok blogg du har. Jag läste den redan i somras och ifall jag inte minns fel har jag för mig att det ska finnas något/några inlägg om hur köket ser ut med blank bröstpanel? Minns jag fel? Kan du inte leta fram de länkarna i sådanana fall. Jag har letat dem i en hel halvtimme 🙂

  Mycket tacksam för svar

 5. maria says:

  Ylva: Ok, då hänger jag med! Jo, jag tycker det är så vackert och kände att jag ville ha det ungefär så. När jag tog korten i somras var dock gräsmattan klippt, så någon verkar bry sig lite i alla fall!

  underbaraclara: Tack! Nej, tyvärr har jag inte skrivit om blank bröstpanel. 🙂 Jag känner inte igen det från någon av bloggarna jag läser heller, så jag kan inte hjälpa dig med det heller…

 6. Annette Falk says:

  Kul att se samma ”köksstatus½ som vi har just nu! Svårt med alla eldragningar. Vi kommer att lägga rör bakom snedställd taklist för matning runt hela köket. Lycka till med köket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *