God Jul!

tomtar

Det är med lättnad i hjärtat man firar jul. Efter de långa förseningarna (ja, här i Sorsele är det ju högkonjunktur i byggbranschen) har vi äntligen fått besked! De börjar bygga på våra väggar efter helgerna, och tillbyggnaden kommer att resas i slutet av februari. När snön börjar försvinna är det dags för trapphus och trappflytt. Inflyttning kommer förhoppningsvis att ske till sommaren! Underbart!

Jag passar på att visa mina två favorittomtar. Den höga tomten syntes till min förvåning i senaste numret av Hem & Antik, det är en stor femtiotalstomte från anrika företaget Heissner med en lykta som går att tända. Den vänstra tomten är min absoluta favorit. Det är egentligen en kruka, och tomten ser så skön ut med pipan i munnen. Mormor säger att ”den är väldigt gammal”, men vet inte riktigt när hon införskaffade den. Jag har fått båda tomtarna av henne.

Hur som helst. Jag vill tacka alla er som kommenterar i min blogg, det uppskattas väldigt mycket! Och, inte att förglömma:

Ha en riktigt god jul och ett gott nytt år!

This entry posted in Renoveringen. Bookmark the permalink. 

0 Responses to God Jul!

 1. Fina tomtar! Har en själv som liknar den höga, men den är nog inte lika gammal 🙂

  Ha en riktigt God Jul du också!!

  /Lina

 2. Hans says:

  En Riktigt Good Jul och ett Gott slut på det gamla året.

 3. Jo, det var lite mycket furupanel i huset, fast väldigt fint såg det ut att vara. Blev helt kär när jag såg utsidan av huset!

  Jag blev ”tvungen” att göra några ljushållare med äppellod också…Ibland kan han, Ernst
  🙂

  Ha en god fortsättning på helgerna!

 4. vi önskar er båda en god fortsättning på det nya året med er ombyggnad/nybyggnad, jag hoppas att ni får flytta in som ni planerar till sommaren.
  Norrbotten kan håller jag med, vilka vackra hus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *