Så nu är det augusti

Jag och fästmannen tillbringade den gångna helgen i Umeå och jag hann bland annat med ett trevligt besök på friluftsmuseet Gammlia och en titt i byggnadsvårdsutställningen på länsmuseet. Besöket gav en hel del inspiration – i synnerhet de vackra interiörmålningarna i gårdarna – och min förhoppning är att under hösten kunna besöka fler sådana miljöer i Sverige (hälsingegårdar! Gysinge! Sundborn!).

Trots Nolia fick besöket gå i byggnadsvårdens tecken. När jag drog med mig fästmannen dit för ännu ett besök upptäckte vi att Svenska Byggnadsvårdsföreningen och Olofsfors bruk anordnade en rundtur på bruket, med anledning av byggnadsvårdslägret som pågår där. Vi satte oss i bilen och for och fick chansen att prata med både antikvarien Pernilla, känd från Hålla Hus, och Anders från Historiska Hus.

Kul och lärorikt!
”Du borde ju ha varit här!”, sade fästmannen.
”Ja, jag vet”, morrade jag mellan tänderna.
Jag jobbar alldeles för mycket i sommar. Med annat än att rusta en gammal tvättstuga och lära mig praktiskt om byggnadsvård.

This entry posted in Byggnadsvård, Idéer. Bookmark the permalink. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *