En vacker tapet

tapet.jpg
Jag kikade efter tapeter och hittade denna handgjorda tapet med anor i mina hemtrakter. Den är tryckt efter en modell som finns i Öjebyn utanför Piteå och är daterad till sent 1800-tal. Det är en firma på Långholmen, Handtryckta Tapeter, som gör dem. De är visserligen dyra, men de skulle vara oerhört fina i den lilla hallen på övervåningen, en liten accent mot det målade golvet och taket. Då behövs inte så många rullar…

Andra som tillverkar tapeter efter äldre modell är Lim & Handtryck. Det finns förstås tapeter hos både Byggfabriken och Gysinge. Duro och Borås Tapeter har kollektioner efter äldre modell. Tapetorama säljer rullar av gamla tapeter.

This entry posted in Byggnadsvård, Inredning. Entry Tags: , Bookmark the permalink. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *